Behandling mot håravfall

Hem / Behandling

Det finns behandling mot håravfall, som kan bromsa upp och förhindra håravfall, om man börjar i tid och inte låter håravfallet gå för långt.

Receptfria läkemedel mot håravfall

Ärftligt håravfall är helt klart den vanligaste orsaken till att män och kvinnor drabbas av håravfall. Det händer både unga som gamla, och det går att behandla med receptfria läkemedel från Apoteket.

Receptbelagda tabletter (för män) mot håravfall

Det finns receptbelagda tabletter för män mot håravfall. Vanligtvis brukar man få en tablett som heter Finasterid (Propecia). Medicinen sänker hormonet (DHT) som är avgörande för håravfall hos män.

Laser mot håravfall

Det går att använda laser mot håravfall. Vid laserbehandling behålls det ursprungliga håret som börjat bli tunnare, därför är det viktigt att man gör en laserbehandling direkt när man märker att man börjat få håravfall.

Hårtransplantation

Genom att göra en hårtransplantation kan man exempelvis justera hårlinjen. Det är vanligt bland män att göra en hårtransplantation för att förhindra förhöjt hårfäste, som är en vanlig biverkning av håravfall hos män. Läs mer om hårtransplantation.