Spraytan hemma

Hem / Blogg / Spraytan hemma

Det är många som använder sig av brun utan solprodukter eller går till olika skönhetssalonger för att göra en spraytan. Att känna sig brun och fräsch är något man vill göra året om. Speciellt när våren börjar smyga sig på och sommarkläderna tas fram. För de som vill göra en spraytan hemma finns chansen! Istället för att gå till skönhetssalonger och betala en hög summa kan man köpa ett spraytan hemma-kit.

Det finns olika spraytan-maskiner för hemmabruk. Här kommer du få reda på allt du kan tänkas behöva veta för att kunna utföra spraytan hemma.

Spraytan hemma-kit

Det gäller att ha en bra spraytan-maskin som håller måttet när du ska göra spraytan på dig själv. Vi tipsar om var du kan köpa spraytan-utrustning av bra kvalitet och till bra pris. Med ett spraytan hemma-kit får du en snygg och fräsch solbränna året runt, utan att utsätta din hud för UV-strålar.

Vad är spraytan?

Spraytan är till för att ge dig en fräsch solbränna året runt utan att behöva utsätta din hy för solens UV-strålar. Att göra en spraytan istället för att sola förhindrar att huden blir rynkig och oelastiskt. Du får alltså en snygg bränna och bättre hy.

En spraytan kan göras på salong eller hemma. För den som vill göra spraytan hemma finns det olika metoder. Du kan antingen köpa hem sprayflaskor eller större spraytan-maskiner. Det kan vara klurigt att utföra en spraytan på sig själv, ett tips är att ta hjälp av en vän för att få en jämn och fin yta över hela kroppen.

Hur länge håller en spraytan?

En spraytan håller oftast i 6–10 dagar. För att färgen ska hålla så länge och så bra som möjligt måste man förbereda sig rätt och ha rätt spraytan-produkter hemma.

Innan spraytan

Innan du ska göra en spraytan hemma finns det en del saker som kan vara bra att göra för att få ett fint och jämnt resultat:

 • Duscha och peela hela kroppen.
 • Ska du raka dig bör detta göras dagen innan du ska spraytana dig då porerna måste hinna stängas så man inte får fläckar eller att huden blir irriterad.
 • Använd inte insmörjningskräm, parfym eller deodorant innan du ska spraya dig – det kan göra så du blir fläckig.
 • Vänta sedan 8–10 timmar innan du duschar eller tränar.

Efter spraytan

Det finns vissa saker som är bra att tänka på efter du gjort en spraytan hemma:

 • När du väntat cirka 8–10 timmar kan utsätta din kropp för fukt och vatten.
 • Smörj in dig ordentligt efter varje gång du duschat – det gör så att färgen håller längre.
 • Tänk på: Undvik att duscha länge samt att duscha för ofta då det gör så att färgen försvinner fortare.

Spraytan-produkter

Oavsett vilken metod du väljer för en spraytan hemma, maskin eller sprayflaska, finns det en del produkter som behövs för att du ska få en fin och solkysst bränna.

 • Spraytan-vätska
 • Spraytan-maskin
 • Hårnät
 • Spraytan-tält
 • Skrubbvante

Hur får man bort en spraytan?

Skulle du bli missnöjd med din spraytan finns det små knep som kan göra det enklare att ta bort färgen.

 1. Skrubba och peela huden ordentligt.
 2. Basta eller hög värme kan göra så att färgen släpper fortare.
 3. Blanda citronjuice med bakpulver – lägg på huden och låt de sitta i cirka 5 minuter innan du skrubbar bort färgen.
 4. Tänk på: Smörj in dig ordentligt efteråt.
Tillbaka