Fransförlängning hemma

Hem / Blogg / Fransförlängning hemma

Är du intresserad av att göra en fransförlängning på dig själv? Många tjejer som killar vill ha finare fransar. Vilket du kan få med en ögonfransförlängning. En fransförlängning går att göra med singelfransar eller volymfransar beroende på vilken look du vill ha. Singelfransar ger dig en neutral och naturlig look medan volymfransar ger dig en mer dramatiskt och intensiv look.

Fransförlängning själv

Många väljer att göra fransförlängning på skönhetssalonger. För den som är intresserad går det att göra egen fransförlängning hemma.

Så får du finare fransar

När man ska göra egen fransförlängning hemma finns det en del saker som kan vara bra att veta. Det är viktigt att man har rätt produkter som är skonsamma för ögat och inte skapar irritation. Att göra en fransförlängning på sig själv kräver koncentration, en stadig hand och tid. Var beredd på att lägga cirka 2–3 timmar första gången du gör en fransförlängning hemma.

För att få ett bra resultat krävs det träning. Var bredd på att du kan behöva göra detta några gånger innan du uppnår de resultat du vill åt. Välj singelfransar för en neutral och naturlig look eller volymfransar för en dramatisk och intensiv look. Åhlens.se har både singel- och volymfransar för hemmabruk. Gillar du naturliga fransar bör du prova den trendiga metoden, lashlift. Kolla in vår guide på hur du kan göra lashlift hemma.

Hur gör man fransförlängning hemma?

Följ denna enkla guide för att skapa finare fransar.

  1. Desinficera alla de verktyg som du ska använda, som pincett och sax. Det är viktigt att det inte finns bakterier eller smuts kvar när du börjar eftersom ögonområdet är känsligt.
  2. Börja med att rengöra dina egna fransar. Det är viktigt att all olja från din hy försvinner, använd därför en rengöring som är fri från olja.
  3. Häll ut en liten klick ögonfranslim på en bit aluminiumfolie.
  4. Ta sedan tag i den frans som du ska börja med. Doppa den änden som du ska fästa i ögonfranslimmet, ta inte för mycket lim då det enkelt kan bli klumpar
  5. Börja med att applicera ögonfransen i yttersta ögonvrån. Fäst fransen i dina egna fransar så nära roten som möjligt, det gör så att resultatet blir naturligt.
  6. Upprepa steg 5 tills du fyllt båda ögonen med fransar.
  7. Kamma sedan fransarna med en ren spoolie-borste för att undvika klumpar.
  8. Nu är du klar! Önskar du en mer intensiv look kan du börja dina fransar.

Tid: Detta tar cirka 2–3 timmar första gången du gör en egen fransförlängning hemma.

Hur ofta: Upprepa detta var tredje vecka för att hålla fransarna fina och fylliga.

Skötsel: Det är viktigt att du tar hand om dina fransar ordentligt. Använd inte rengöring och andra ögonprodukter med olja i. Första dygnet ska du undvika vatten eller fukt då ögonfranslimmet fortfarande härdas. Borsta fransarna morgon och kväll med din spoolie-borste.


Tillbehör fransförlängning

Förutom att köpa in de fransar du behöver till din fransförlängning behöver du en del andra produkter:

Ögonfranslim – franslim håller dina lösögonfransar på plats hela dagen.

Pincett – en pincett behövs vid en fransförlängning hemma då det är pilligt.

Liten sax – ibland måste man klippa till fransarna så de passar ögonformen.

Spoolie-borste – använd alltid rena spoolie-borstar och borsta dina fransar morgon och kväll.

Rengöring utan olja – det är viktigt att rengöra ordentligt innan och efter när du gör en egen fransförlängning hemma.

Tillbaka