4 dåliga vanor som gör dig tunnhårig

Hem / Blogg / Motverka håravfall

Om du har hängt med här på sidan, vet du redan att håravfall kan ha flera orsaker, men här tänkte vi berätta saker du som lider av extremt tunt hår, bör undvika om du vill få tjockare hår.

Använd våra tips nedan, som botemedel för håravfall eller iallafall för att motverka håravfall! Vill du ha mer konkreta tips på botemedel mot håravfall? Läs mer om behandling mot håravfall här!

1.Var försiktig med håret när det är blött

När ditt hår är blött är det som mest ömtåligt. Undvik därför att borsta håret när det är blött och gnugga absolut inte håret i en handduk när du vill få håret att torka. Testa att borsta håret med en Tangle Teezer, en borste som är skonsammare mot håret.

2. Dåliga tofsar

Undvik tofsar med metallspännen och satsa istället på en tofs som inte sliter på håret.

3. Undvik att duscha skållhett

Att duscha varmt är underbart, vi vet, men för hårets skull bör du undvika att duscha supervarmt. Varmvatten torkar ut håret, vilket leder till att håret blir torrt och bräckligt.

4. Värmeverktyg

Plattång, hårfön, locktång – vi älskar värmeverktyg i alla dess former, men det gör tyvärr inte våra hår. Värmeverktyg sliter otroligt mycket på håret. Om du absolut vill använda någon form av värmeverktyg måste du även använda värmeskydd!

Tillbaka